Kulturinterventioner på Etnologi

Forum for udforskning af museer, udstillinger og events

Kulturinterventioner på Etnologi er et forum på Saxo-Instituttet, hvor vi udforsker og bidrager til alverdens mulige og umulige kulturinterventioner i form af;

  • museer,
  • udstillinger,
  • performancekunst,
  • festivaler og
  • andre events i det offentlige rum.

Vi er en gruppe forskere på Etnologi, som brænder for både at finde, skabe og tænke med og gennem den materialitet, sådanne kulturinterventioner aktiverer, og vi håber, at flere vil være med til dette spændende arbejde.

Faget Etnologi har en solid tradition for at beskæftige sig med museumsarbejde og materiel kultur. Vi tror på, at vi med vores faglighed og etnologiens teoriapparater kan bidrage til at kvalificere og viderebringe indsigt gennem kulturinterventioner, gøre dem endnu mere interessante, overraskende og dermed sætte kulturhistoriske emner til debat. For os er arbejdet med udstillinger ikke blot en teknik eller en form for praktisk formidling, det er en analyseform med uanet potentiale.

Vores ambition er at skabe et forum, hvor vi via udbudte kurser (BA-tilvalg i museologi, KA tilvalg i kulturarv og museumsformidling), seminarer, månedlige ekskursioner, samt en årlig studietur sammen kan udforske fortidige, nutidige og fremtidige kulturinterventioner og bruge dem som en form for laboratorier for etnologisk analyse.

Fælles for os er, at vi alle arbejder fagligt med kulturinterventioner, primært gennem museumssamarbejder, hvor vi netop nu er engagerede i udstillinger om bl.a. mannequiner, mode, guld og andre af verdens forunderligheder.

Følg Kulturinterventioner på Etnologi på facebook.