Ansatte på Saxo-Instituttet – Københavns Universitet

Forside > Ansatte

Peter Edelberg

Peter Edelberg

Ekstern lektor

Nuværende forskning
Jeg har de senere år forsket i historiografi og historieteori, samt publiceret artikler i forlængelse af mit ph.d.-projekt om homoseksuelle i efterkrigstidens Danmark. Jeg arbejder desuden på at finde finansiering til et forskningsprojekt om de homoseksuelle organisationer i Danmark i efterkrigstiden: Forbundet af 1948 (LGBT Danmark), Aktivistgruppen Vennen, Bøssernes Befrielsesfront og Lesbisk Bevægelse.

Jeg var fra 2012-14 tilknyttet det nordiske projekt, History of Nordic Historiography beyond Methodological Nationalism - Comparative and Cross-National Perspectives, c. 1850s onwards, hvor jeg fokuserer på det socialhistoriske gennembrud i 1960'erne i Norden og de efterfølgende metodologiske og teoretiske diskussioner. Projektet udmundede i en antologi om metodologisk nationalisme i nordisk historieforskning.

Øvrige fagområder

Dansk og europæisk historie i det 20. århundrede

køn og seksualitet
 - homoseksualitet
 - prostitution
 - pornografi
 - maskulinitet

velfærdsstatens historie
 - demokratisering
 - kriminalitet
 - politi
 - disciplinering
 - subjektivering

historiografi og historieteori
 - Michel Foucault
 - David M. Halperin
 - queer theory
 - poststrukturalistisk teori og metode
 - klassisk og funktionel kildekritik

besættelsestidens historie
 - modstandsbevægelserne
 - Special Operations Executive (SOE)
 - besættelsens historiografi

Øvrige interesser i tilfældig rækkefølge: slægtshistorie, fantasylitteratur, J. R. R. Tolkien (herunder hans kunstsprog, særligt Quenya og Sindarin), Færøerne, religion, mytologi, kristendom, teologi, sproghistorie, eksistentialisme, Søren Kierkegaard, K. Olesen-Larsen.

ID: 6463135