Etnologisk Forum

Dekorativt billede

Fredag d. 4 oktober er dagen, du skal sætte et STORT kryds, hvis du vil med til årets Etnologiske Forum. Denne gang skal det handle om HJEM – et tema, som sidste års deltagere har været med til at vælge! 

Med årets tema udforsker vi, hvad hjem er, og hvordan hjemlighed bliver til. Hjem er ikke blot et fysisk sted, men også et kulturelt fænomen, der afspejler vores relationer og værdier. Vi vil undersøge, hvordan forskellige samfund og grupper praktiserer og oplever hjemmet. Hvornår føler man sig hjemme? Hvornår er man fremmed i eget hjem? Hvad kendetegner et hjem? Hvordan defineres og skabes hjem gennem materialitet, arkitektur og daglig praksis? Hvilken rolle spiller hjemmet i identitetsdannelse, erindring og følelser? Hvordan påvirker migration og globalisering vores forståelse af hjem?
Med årets tema vil vi gerne hjem igen, hjem til etnologien.

Vi inviterer til indsigtsfulde diskussioner, hvor vi udforsker hjemmets kompleksitet og dets betydning på tværs af kulturer og historiske kontekster. Vores dygtige oplægsholdere bidrager med forskning, refleksioner og cases, der kan belyse temaet HJEM fra forskellige vinkler, og som kan fremme dybdegående forståelse og tværfaglig dialog. Til gengæld skal du medbringe din nysgerrighed.

Information følger om temaet og progammet, hvor vi også løfter sløret for lokationen, det gode til ganen og billetprisen.

  

OM ETNOLOGISK FORUM OG ALUMNENETVÆRKET FOR ETNOLOGI

Etnologisk Forum er et årligt tilbagevendende seminar, hvor etnologer mødes til socialt og fagligt samvær, udveksling og inspiration. Arrangementet henvender sig til alle med baggrund i og interesse for etnologi og andre kvalitative og kulturvidenskabelige studier. Etnologisk Forum er uafhængig af teoretiske skoler og har en åben tilgang til etnologien som praktisk og fagligt felt. Etnologisk Forum er et alumneinitiativ og arrangeres af færdiguddannede og studerende etnologer.

Alumnenetværket for Etnologi er åbent for alle tidligere og nuværende studerende med en grad i Europæisk Etnologi. Det er primært ved Etnologisk Forum, altid den første fredag i oktober, vi samles og diskuterer fagets muligheder og udfordringer samt møder såvel nye som tidligere studerende.

Er du ikke allerede medlem af Alumnenetværket for Etnologi så meld dig ind her.