Om instituttet

Saxo-Instituttet beskæftiger sig med udforskningen af fortiden og den samtid og fremtid, fortiden er med til at forme.

Forskning og undervisning på Saxo-Instituttet omfatter fagområderne klassisk og forhistorisk arkæologi, europæisk etnologi, græsk & latin samt historie. Instituttet udbyder inden for disse områder seks dansksprogede bachelor- og kandidatuddannelser, to sidefagsuddannelser, to engelsksprogede kandidatuddannelser samt adskillige engelsksprogede kurser for internationale studerende.

Instituttet huser forskningscentre, forskningsklynger, netværk og eksternt finansierede projekter, som er med til at skabe et dynamisk, engageret og tværfagligt forskningsmiljø. Generøsitet, nysgerrighed og respekt for diversitet i perspektiver, teorier og metoder er kerneværdier i instituttets virke.

Instituttet interagerer med omverdenen og bidrager til en bredere forståelse af, at en lang række aktuelle samfundsudfordringer kalder på refleksion, kritik og historiske perspektiver, der kvalificerer såvel den offentlige, demokratiske samtale som politiske beslutninger. Saxo-Instituttets forskere formidler bredt deres viden gennem medier og i regi af fx folkeuniversiteter og vidensfestivaler, og instituttet samarbejder med en bred vifte af institutioner og nationale og internationale aktører, herunder museer og arkiver.

Vi lægger vægt på at skabe gode studiemiljøer og rammer, der understøtter de studerendes faglige såvel som sociale aktiviteter. Instituttet tilbyder studie- og karrierevejledning, varierede studie- og forskningsfaciliteter samt et omfattende bibliotek med læsepladser, der dagligt benyttes af instituttets studerende, undervisere og forskere.

Instituttet har ca. 1.400 studerende og 120 ansatte.