PET: Historien om Politiets Efterretningstjeneste fra den kolde krig til krigen mod terror

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Standard

PET : Historien om Politiets Efterretningstjeneste fra den kolde krig til krigen mod terror. / Mariager, Rasmus Mølgaard; Schmidt, Regin; Heiberg, Morten Rievers.

1. udg. København : Gyldendal, 2009. 336 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Harvard

Mariager, RM, Schmidt, R & Heiberg, MR 2009, PET: Historien om Politiets Efterretningstjeneste fra den kolde krig til krigen mod terror. bind 1, 1. udg, Gyldendal, København.

APA

Mariager, R. M., Schmidt, R., & Heiberg, M. R. (2009). PET: Historien om Politiets Efterretningstjeneste fra den kolde krig til krigen mod terror. (1. udg.) Gyldendal.

Vancouver

Mariager RM, Schmidt R, Heiberg MR. PET: Historien om Politiets Efterretningstjeneste fra den kolde krig til krigen mod terror. 1. udg. København: Gyldendal, 2009. 336 s.

Author

Mariager, Rasmus Mølgaard ; Schmidt, Regin ; Heiberg, Morten Rievers. / PET : Historien om Politiets Efterretningstjeneste fra den kolde krig til krigen mod terror. 1. udg. København : Gyldendal, 2009. 336 s.

Bibtex

@book{a0b8b1d0373411df8ed1000ea68e967b,
title = "PET: Historien om Politiets Efterretningstjeneste fra den kolde krig til krigen mod terror",
abstract = "PET handler om den hemmelige tjenestes arbejde under den kolde krig 1945-1989. Her fort{\ae}ller Regin Schmidt, Rasmus Mariager og Morten Heiberg om de mest dramatiske og interessante sager fra PET's arkiv. PET er p{\aa} flere m{\aa}der en udemokratisk institution, der er sat til at vogte over demokratiet. Dens virksomhed er skjult for offentligheden, den overv{\aa}ger borgernes aktiviteter, og den registrerer f{\o}lsomme personoplysninger. Historien om PET rejser sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvad man skal g{\o}re, n{\aa}r befolkningen i et demokrati er kritisk indstillet over for overv{\aa}gningen af lovlige politiske aktiviteter, mens myndighederne mener, at det er n{\o}dvendigt for at beskytte demokratiet. PET er p{\aa} en gang en fort{\ae}lling om konkrete aktioner og begivenheder i PET's arbejde og et stykke Danmarkshistorie. Det handler om overv{\aa}gning, spioner, politisk ekstremisme og international terrorisme. ",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet",
author = "Mariager, {Rasmus M{\o}lgaard} and Regin Schmidt and Heiberg, {Morten Rievers}",
year = "2009",
language = "Dansk",
isbn = "9788702081220",
volume = "1",
publisher = "Gyldendal",
edition = "1.",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - PET

T2 - Historien om Politiets Efterretningstjeneste fra den kolde krig til krigen mod terror

AU - Mariager, Rasmus Mølgaard

AU - Schmidt, Regin

AU - Heiberg, Morten Rievers

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - PET handler om den hemmelige tjenestes arbejde under den kolde krig 1945-1989. Her fortæller Regin Schmidt, Rasmus Mariager og Morten Heiberg om de mest dramatiske og interessante sager fra PET's arkiv. PET er på flere måder en udemokratisk institution, der er sat til at vogte over demokratiet. Dens virksomhed er skjult for offentligheden, den overvåger borgernes aktiviteter, og den registrerer følsomme personoplysninger. Historien om PET rejser spørgsmålet om, hvad man skal gøre, når befolkningen i et demokrati er kritisk indstillet over for overvågningen af lovlige politiske aktiviteter, mens myndighederne mener, at det er nødvendigt for at beskytte demokratiet. PET er på en gang en fortælling om konkrete aktioner og begivenheder i PET's arbejde og et stykke Danmarkshistorie. Det handler om overvågning, spioner, politisk ekstremisme og international terrorisme. 

AB - PET handler om den hemmelige tjenestes arbejde under den kolde krig 1945-1989. Her fortæller Regin Schmidt, Rasmus Mariager og Morten Heiberg om de mest dramatiske og interessante sager fra PET's arkiv. PET er på flere måder en udemokratisk institution, der er sat til at vogte over demokratiet. Dens virksomhed er skjult for offentligheden, den overvåger borgernes aktiviteter, og den registrerer følsomme personoplysninger. Historien om PET rejser spørgsmålet om, hvad man skal gøre, når befolkningen i et demokrati er kritisk indstillet over for overvågningen af lovlige politiske aktiviteter, mens myndighederne mener, at det er nødvendigt for at beskytte demokratiet. PET er på en gang en fortælling om konkrete aktioner og begivenheder i PET's arbejde og et stykke Danmarkshistorie. Det handler om overvågning, spioner, politisk ekstremisme og international terrorisme. 

KW - Det Humanistiske Fakultet

M3 - Bog

SN - 9788702081220

VL - 1

BT - PET

PB - Gyldendal

CY - København

ER -

ID: 18813403