10. oktober 2023

Eva Andersson Strand bliver professor i arkæologi

Eva Andersson Strand, centerleder på Center for Textile Research, kan fra den 1. oktober kalde sig professor i arkæologi. Hendes udnævnelse markerer en styrkelse af arkæologifaget ved Saxo-Instituttet og på Københavns Universitet, hvor hun fortsat vil spille en ledende rolle i det tværfaglige samarbejde i UCPH School of Archaeology.

Institutleder på Saxo-Instituttet Casper Sylvest ser udnævnelsen som en styrkelse af det tværfaglige samarbejde:

- Eva Andersson Strand er en meget velmeriteret og erfaren forsker og forskerleder, der har en bred berøringsflade med arkæologiske forskningsmiljøer både på og uden for Københavns Universitet. Jeg er sikker på, at dette vil bidrage positivt til den faglige udvikling i de arkæologiske fag både på Saxo-Instituttet og på Københavns Universitet.

Han tilføjer:

- På instituttet er der allerede et godt samarbejde mellem de arkæologiske miljøer, men der er mulighed for at øge det gensidige kendskab til undervisning og forskning og i det hele taget styrke samarbejdet. Derudover glæder jeg mig til at følge UCPH School of Archaeology, hvor Eva fortsat vil spille en ledende rolle.

Eva Andersson Strand er centerleder på Center Textile Research og sidder med i styregruppen på det tværfakultære UCPH School of Archaeology. Hun siger om udnævnelsen:

- Det er den mest spændende og samtidig mest udfordrende opgave, jeg har fået i min akademiske karriere. På Saxo-Instituttet har vi et enormt potentiale inden for både klassisk og forhistorisk arkæologi. Mit håb og mål er, at vi på instituttet sammen får mulighed for at synliggøre vores styrker og skabe nye og bedre betingelser for arkæologi som helhed, både inden for forskning og undervisning.

Om Eva Andersson Strand

Eva Andersson Strand er uddannet fra Lunds Universitet og har siden 2005 været en del af Center for Textile Research på Saxo-Instituttet. Hun har specialiseret sig i gamle tekstilhåndværk og produktionsprocesser samt deres betydning for forståelsen af kulturelle og økonomiske forhold i tidligere samfund.

Hendes forskning har bl.a. ført hende omkring vikingetidens Skandinavien og bronzealderen omkring det Ægæiske Hav, og den har trukket tråde til nutidens Tyrkiet og Jordan, hvor hun har studeret traditioner inden for tekstilhåndværk.

Se Eva Andersson Strands forskerprofil.

Emner