Forfattermøde: Faysa Idle - “Et ord for blod”

Faysa Idle (f. 1998)
Foto: Nicklas Thegerström

Hvordan er det at vokse op et sted, hvor man er vidne til bandekrig og kriminalitet, hvor man selv føler sig truet på livet?

Den svensk-somaliske digter og forfatter Faysa Idle, f. 1998, er opvokset i en somalisk familie i Stockholmforstaden Tensta. Hun har været vidne til voldsomme bandekrige, og hendes egen familie var indblandet i konflikter, kriminalitet og mord. Mange ganske unge mennesker blev brutalt myrdet, og Faysa Idle følte, at
hun selv var ved at dø.

Men hendes digte og raptekster blev et holdepunkt i en tilværelse, der ellers syntes udsigtsløs. Hun lagde teksterne på de sociale medier og fik mange læsere. endes jævnaldrende reagerede og udtrykte protest og medfølelse, da hun begyndte at skildre sin sorg og angst over livet tæt på de kriminelle bander.

Hun har skrevet sin biografi, ”Et ord for blod” i samarbejde med redaktørerne Daniel Fridell og Theodor Lundgren. ”Et ord for blod” er lige udkommet på dansk på forlaget HarperCollins Nordic.

På forfattermødet fortæller Faysa Idle om sin bog og de mange eftertanker, den kalder på. Kan de dødbringende konflikter bringes til ophør? Der bliver lejlighed til at stille spørgsmål, og vi serverer kaffe.

Mødet ledes af professor Karen Vallgårda og professor Anne-Marie Mai.