Baroque, Bildung og Bibel i Karl Lagerfelds design og personlige stil – Fortolkning af en æstetik

Foredrag af Michael Alexander Langkjær, 
Ekstern lektor, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet

OBS! Dørene åbner kl. 14.30 og lukkes klokken 15.01, hvor talen begynder!

Den tysk-fødte tøjdesigner og fotograf m.m. Karl Lagerfeld (f. 1933) er en af modebranchens mest markante og kontroversielle skikkelser. At trænge bagom Lagerfelds nøje konstruerede facade og paradoksfyldte selvfremstilling stiller os over for udfordringer. Lagerfelds store alsidighed giver os unikke muligheder for tværfaglig efterforskning indenfor almenhistorie, kunst-, litteratur- og religionshistorie og kønsstudier. På den baggrund har jeg indkredset de tre temaer: Barok, Bildung og Bibel. Mit igangværende studium er en nøje analyse og kritisk fortolkning af Lagerfelds æstetiske og intellektuelle særpræg, således også hans påvirkninger fra barok og rokoko, tilegnelse af Bildung og optagethed af bestemte katolske og jødiske "bibelske" temaer. Jeg vil så diskutere, hvordan en dynamisk sammenhæng mellem disse påvirkninger har motiveret Lagerfelds karakteristiske tilgang til både design og hans personlige stil.

OBS!: Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig via følgende link (begrænset antal billetter): https://royalacademy.formstack.com/forms/fredagstalerne

Læs også her på Facebook

____________________________

Arrangementet afholdes af Studenterforeningen i samarbejde med Videnskabernes Selskab og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Praktisk information:

Dørene åbner kl. 14.30 og lukkes klokken 15.01, hvor talen begynder. Talen er berammet til ca. 30-40 minutter, og efterfølges af uformel samvær i ovenliggende lokale, hvor Studenterforeningen og Carlsberg byder på øl og vand. Arrangementet slutter klokken 16.50.