Feedback på projektbeskrivelsen

Saxo-Instituttet tilbyder at give feedback på ansøgernes projektbeskrivelser på to måder.

  1. Fagfællelæsning, hvor en forsker giver feedback og konstruktive input til de faglige og videnskabelige aspekter i projektbeskrivelsen
  2. Sparring med forskningssupportteamet, som kan råde og vejlede i at disponere og strukturere en projektbeskrivelse/ansøgning

Fagfællelæsning
Fagfællelæserne er forskere på Saxo-Instituttet eller andre af Københavns Universitets institutter, men kan også være fra andre forskningsinstitutioner. De udvælges i samarbejde med Saxo-Instituttets Forskningsudvalg ud fra de aktuelle projekters karakter og indhold.

Sparring med forskningssupportteamet
Saxo Forskningssupport Team har mange års erfaring med de krav og forventninger, som fondene stiller til ansøgningernes form og indhold, og kan give gode råd om, hvordan du kan disponere og strukturere din ansøgning. Vi blander os ikke i det faglige og videnskabelige indhold.

Projektbeskrivelsen til en fondsansøgning er en genre for sig. Den er meget forskellig fra den traditionelle, akademiske måde at skrive på i såvel form og indhold som sprogligt stilleje.

Der stilles store krav til indholdet, og ofte forventes det, at ansøgeren forholder sig til en lang række aspekter udover de videnskabelige, f.eks. samfundsrelevans, samarbejdsparter, arbejdsplaner, formidling, målgrupper, impact, fremtidsperspektiver m.m.

Mange fonde sætter en grænse for, hvor mange sider en projektbeskrivelse maksimalt må fylde, så det kan umiddelbart forekomme vanskeligt at få så megen information presset ind på så lidt plads. Derfor er det klogt at disponere sin projektbeskrivelse stramt fra begyndelsen.

Det er vores erfaring, at mange ansøgere kan spare megen tid og arbejde ved at søge råd og vejledning på et tidligt tidspunkt i skrivefasen. Derfor vil vi opfordre dig til ikke at vente for længe med at sende os din projektbeskrivelse. Den behøver ikke at være færdig. Du kan sagtens sende os en kladde. Vi læser og kommenterer gerne flere gange i løbet af skriveprocessen.