Hvad bruger vi tiden til? Et antropologisk blik på samtidsarkæologi

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Hvad bruger vi tiden til? Et antropologisk blik på samtidsarkæologi. / Brichet, Nathalia Sofie; Hastrup, Frida.

I: Arkæologisk Forum, Bind 35, 11.2016, s. 3-8.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Brichet, NS & Hastrup, F 2016, 'Hvad bruger vi tiden til? Et antropologisk blik på samtidsarkæologi', Arkæologisk Forum, bind 35, s. 3-8.

APA

Brichet, N. S., & Hastrup, F. (2016). Hvad bruger vi tiden til? Et antropologisk blik på samtidsarkæologi. Arkæologisk Forum, 35, 3-8.

Vancouver

Brichet NS, Hastrup F. Hvad bruger vi tiden til? Et antropologisk blik på samtidsarkæologi. Arkæologisk Forum. 2016 nov.;35:3-8.

Author

Brichet, Nathalia Sofie ; Hastrup, Frida. / Hvad bruger vi tiden til? Et antropologisk blik på samtidsarkæologi. I: Arkæologisk Forum. 2016 ; Bind 35. s. 3-8.

Bibtex

@article{45849c0f46d540759798b0a5259f72c5,
title = "Hvad bruger vi tiden til?: Et antropologisk blik p{\aa} samtidsark{\ae}ologi",
abstract = "I denne artikel kaster vi et antropologisk blik p{\aa} samtidsark{\ae}ologi ved at diskutere m{\aa}der, hvorp{\aa} antropologiske analyser kan adressere tid, fortidige h{\ae}ndelser og historiske processer. Vi argumenterer for, at en radikal nutidsorientering er en afg{\o}rende kvalitet ved det antropologiske feltarbejde, hvis sigte det er l{\o}bende at generere sit materiale nu og her med henblik p{\aa} at skabe nye forst{\aa}elser, historier og forslag til mangeartede sammenh{\ae}nge. En implikation af dette er, at uanset hvor {\textquoteright}historisk{\textquoteright} et antropologisk materiale end m{\aa}tte v{\ae}re, m{\aa} det altid ses somsamtidigt og uf{\ae}rdigt, hvilket komplicerer en ide om fortidige (gamle eller nyere) objekter som nogle, der kan udgraves.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Antropologi",
author = "Brichet, {Nathalia Sofie} and Frida Hastrup",
year = "2016",
month = nov,
language = "Dansk",
volume = "35",
pages = "3--8",
journal = "Ark{\ae}ologisk Forum",
issn = "1399-5545",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Hvad bruger vi tiden til?

T2 - Et antropologisk blik på samtidsarkæologi

AU - Brichet, Nathalia Sofie

AU - Hastrup, Frida

PY - 2016/11

Y1 - 2016/11

N2 - I denne artikel kaster vi et antropologisk blik på samtidsarkæologi ved at diskutere måder, hvorpå antropologiske analyser kan adressere tid, fortidige hændelser og historiske processer. Vi argumenterer for, at en radikal nutidsorientering er en afgørende kvalitet ved det antropologiske feltarbejde, hvis sigte det er løbende at generere sit materiale nu og her med henblik på at skabe nye forståelser, historier og forslag til mangeartede sammenhænge. En implikation af dette er, at uanset hvor ’historisk’ et antropologisk materiale end måtte være, må det altid ses somsamtidigt og ufærdigt, hvilket komplicerer en ide om fortidige (gamle eller nyere) objekter som nogle, der kan udgraves.

AB - I denne artikel kaster vi et antropologisk blik på samtidsarkæologi ved at diskutere måder, hvorpå antropologiske analyser kan adressere tid, fortidige hændelser og historiske processer. Vi argumenterer for, at en radikal nutidsorientering er en afgørende kvalitet ved det antropologiske feltarbejde, hvis sigte det er løbende at generere sit materiale nu og her med henblik på at skabe nye forståelser, historier og forslag til mangeartede sammenhænge. En implikation af dette er, at uanset hvor ’historisk’ et antropologisk materiale end måtte være, må det altid ses somsamtidigt og ufærdigt, hvilket komplicerer en ide om fortidige (gamle eller nyere) objekter som nogle, der kan udgraves.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Antropologi

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 35

SP - 3

EP - 8

JO - Arkæologisk Forum

JF - Arkæologisk Forum

SN - 1399-5545

ER -

ID: 173488351