Skal din gymnasieklasse have et gratis foredrag om antikken? – Københavns Universitet

Forside > Nyheder > Skal din gymnasieklass...

01. juni 2016

Skal din gymnasieklasse have et gratis foredrag om antikken?

gratis foredrag

Afdeling for Græsk & Latin ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet tilbyder at krydre din gymnasieundervisning i græsk, latin og oldtidskundskab med gratis foredrag om fascinerende emner som demokrati i Athen, Ovids digte og alfabetets indførsel i Grækenland.

Afdeling for Græsk og Latin tilbyder foredrag om forskellige emner, som kan gøre dig og din klasse klogere på spørgsmål som fx:

• Hvad er en sjæl ifølge Aristoteles?
  • Hvad er klassisk filologi? Hvad skal vi bruge den til?
  • Hvordan påvirker antikken os i dag?

Foredragene leveres kvit og frit af forskerne, således at den eneste udgift, dit gymnasium vil have, er eventuelle rejseomkostninger for foredragsholderen.

Hvis du er interesseret i et foredrag, bedes du kontakte afdelingens faglige koordinator Heine Hansen (hhansen@hum.ku.dk), der vil formidle kontakt mellem gymnasiet og en foredragsholder.

Du kan se en liste med mere end 100 forslag til foredragsemner, som forskerne ved Afdeling for Græsk & Latin kan tilbyde (pdf).