Podwalk i Frederiksstaden – Københavns Universitet

Podwalk i Frederiksstaden - gå turen hør den spændende historie om den københavnske bydel

Mange kender den københavnske bydel Frederiksstaden med Amalienborg Slotsplads, men de færreste kender den spændende historie om, hvordan bydelen blev til.

Frederiksstaden var fra begyndelsen slet ikke tænkt som bolig for kongehuset. Fra midten til slutningen af 1700-tallet, rummede bydelen både samfundets top og bund.


Den historie kan du opleve ved at downloade gåturen til din mobiltelefon/smartphone eller mp3-afspiller og udskrive bykortet (se højrenboksen på denne side). I byvandringen bliver du bliver ført gennem Frederiksstaden, og samtidig hører du fortællingen om, hvordan gaderne blev anlagt, historien om palæerne og slotspladsen. Samtidig ser du de mest seværdige bygninger.

Kunstindustrimuseet har siden 1926 ligget i en af Københavns fineste rokokobygninger, det tidligere Kongelige Frederiks Hospital. Bygningen blev opført under Frederik V i årene 1752-57 efter tegninger af arkitekterne Niels Eigtved og Lauritz de Thurah. I forbindelse med produktionen af podwalk'en i Frederiksstaden har SAXO-Instituttet indgået et samarbejde med Kunstindustrimuseet.


Når du har downloadet podwalken, foreslår vi, at du starter turen ved Skt. Annæ Plads nr. 10. Hele turen varer ca. 1 time, men du er naturligvis velkommen til at gøre den så lang eller så kort, som du selv ønsker.

Projektet er blevet til som et forsøg på kulturhistorisk formidling ved et utraditionelt samarbejde mellem studerende, lærere, administrative og tekniske medarbejdere ved SAXO-Instituttet på Københavns Universitet. I forbindelse med årets Golden Days Festival samarbejder SAXO-Instituttet med Kunstindustrimuseet og med Sankt Petri Kirke.

Docent dr. phil. Karl-Erik Frandsen, afd. for Historie
Kommunikationsmedarbejder Annette Borrell