Ansatte på Saxo-Instituttet – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forside > Ansatte

Signe Bodil Nipper Nielsen

Signe Bodil Nipper Nielsen

Akademisk medarbejder

Jeg er Carlsberg-finansieret postdoc ved Saxo-Instituttet og forsker i spændingsfeltet mellem videnskabs-, medicin- og kropshistorie med særligt fokus på den tidlig moderne periode. Jeg interesserer mig især for, hvordan viden og videnskab (om naturen og menneskekroppen) blev produceret i perioden. Derfor beskæftiger jeg mig navnlig med epistemologi, observationens historie, forskellige strategier til at etablere videnskabelige kendsgerninger, videnscirkulation og -udveksling, indsamling og udstilling af naturgenstande, og den naturvidenskabelige Lærde Republik.

Jeg er desuden optaget af, hvorfor naturforskere og læger i den tidlig moderne periode interesserede sig for ekstraordinære begivenheder og af, hvordan de i forbindelse med observationer af usædvanlige og forunderlige begivenheder skelnede mellem sandhed og fiktion. Endelig arbejder jeg løbende med at forstå det komplekse samspil mellem videnskab og religion i perioden.

Jeg arbejder for tiden med at færdiggøre min bog om naturobservationer og forunderlige fødsler, som skal udkomme hos Routledge.

Tillige interesserer jeg mig for historieteori og forskellige problemstillinger relateret til køn, reproduktion og krop, også i en interdisciplinær, mere nutidig sammenhæng.

Ved siden af min postdoc-stilling ved Saxo-Instituttet arbejder jeg som konsulent i WHOs regionale hovedkontor i København på et projekt, der skal bygge bro mellem WHOs arbejde og humanistisk og samfundsvidenskabelig forskning.

ID: 40088911